14. 11. 2021

Pomalu a jistě

14. 11. 2021 pořádal volejbalový klub Blue Volley Ostrava na Základní škole Františka Formana Krajský přebor starších žáků druhé výkonnostní skupiny, kterého se zúčastnily týmy Green Volley Frýdek Místek, Palkovice, VK Ostrava a Blue Volley Ostrava „A“.

Kvůli nemoci a karanténě jsme byli nuceni hrát bez dvou základních hráčů. I přes toto znevýhodnění jsme byli připraveni „kousat“ a třeba i vyhrát a postoupit do nejlepší výkonnostní skupiny.

První zápas bylo derby s VK Ostrava. Tady nám stačilo pohlídat si nejlepšího hráče v síti a celý zápas jsme zvládli v naší režii. Palkovice také nepředstavovaly velké nebezpečí; dokázali jsme je bravurně porazit. V posledním zápasu jsme byli mírně lehkovážní, což se projevilo v prvním setu. Ve druhém jsme však posbírali všechny síly a v tiebreaku se kluci nenechali ničím překvapit. Soupeř si tak připsal jen pár bodů a naši kluci vyhráli nejen tento zápas, ale celý turnaj. Rázem postoupili do nejlepší výkonnostní skupiny, s jejímiž týmy se utkáme na turnaji v prosinci

Said Habboudji

trenér