13. 11. 2021

Sobotní dvojzápasy mužů a juniorů

​Sobota 13.11.2021 byla ve znamení našeho prvního venkovního zápasu 2.ligy mužů. Jeli jsme hrát do Valašského Meziříčí spolu s naším B týmem juniorů hrající 1. ligu juniorů.

Valmezký klub je naším partnerským klubem, který je řízen Aličkou Zemanovou, naší dobrou duší. Od začátku probíhalo zdravé hecování umocněné tím, že dle papírových předpokladů mělo být jasno, protože na sebe narazily týmy z prvního a posledního místa jak v tabulce 2. ligy mužů, tak 1. ligy juniorů. Realita byla o něco složitější, protože z 6 hráčů, jsme měli čtyři ze základní sestavy v karanténě, což znamená, že se síly poněkud vyrovnávají.

Domácí Valmez si z toho udělal oslavu volejbalu, na zápas přišla snad půlka města, a neúnavní bubeníci střídající se Zeman-Zeman-Zemanová za doprovodu trubek vytvářeli pekelnou atmosféru. Té jsme v prvním zápase juniorů podlehli, a byť muži 2:3 zvítězili, považujeme výsledek za ztrátu bodu. Naštěstí domácí v druhých zápasech neudrželi svého bojového ducha a podlehli shodně 0:3. Nelze než všem Valmezákům pogratulovat k zisku bodů a výbornému výkonu, který se zrodil z obrovského nasazení a bojovnosti.

Kéž bychom si z toho dokázali vzít příklad a ke každému zápasu nastupovali se stejným odhodláním.

Michal Provazník