12. 12. 2021

Poslední hrací víkend kadetů a juniorů roku 2021

​Tento víkend nás čekaly poslední zápasy v letošním roce, které mohly výrazně napovědět s jakými ambicemi můžeme v této sezoně reálně počítat. Hráli jsme na horké půdě prvního týmu Holubic (pro nás teprve druhý venkovní zápas) a v neděli nás čekal reprezentační výběr ročníku 2005 připravující se na lednovou MEVZu.

Sice jsme v prvním kole Holubice doma dvakrát porazili, ale nedělali jsme si iluze, že by to u nich mělo být jednoduché. Hrálo se o hodně a za domácí nastoupil i „Kolda“, ještě před dvěma lety kapitán extraligového Zlína. Nám se i v této složité době podařilo nastoupit téměř v kompletním složení a věřili jsme, že nějaké body získáme. Domácí hráli o poznání lépe než na začátku sezony u nás, tlačili nás dobrým servisem a náš útok tím pádem nebyl tak pestrý jako jsme zvyklí. Když se k tomu přidalo extrémní množství zkažených servisů, nebylo o vítězi prvního utkání pochyb. Domácí nás přehráli a ukázali nám rozdíl mezi mládežnickým a dospělým (zkušeným volejbalem). Do druhého zápasu jsme vstoupili s odhodláním zvítězit a sobotní body si rozdělit s Holubicemi napůl. Podařilo se nám využít našeho mládí a lepších fyzických parametrů a Holubice jsme od začátku tlačili. Dělali jsme i méně nevynucených chyb, a když se nám podařilo získat body i po těžké obraně v poli, získali jsme větší klid na náš výkon. Po našem vítězství 3:1 a dělbě bodů tak zůstal bodový odstup nezměněn, a my tak máme nejlepší výchozí pozici do druhé části soutěže.

K nedělnímu zápasu s reprezentací ročníku 2005 jsme přistupovali s respektem, protože kluci jsou v závěrečné fázi přípravy na kvalifikaci na Mistrovství Evropy a jsou jen o jeden rok mladší než většina našich hráčů. Na klucích bylo vidět, že jsou po hektických třech měsících (de facto hráli každý víkend) již utahaní, ale přesto chtěli uspět a ukázat, že do mládežnických reprezentačních výběrů patří právem také. Reprezentace nastoupila v nejsilnějším složení, a i když jsme celou dobu vedli, nebyl první set úplně jednoznačný. Ve druhém setu došlo ke zranění jejich univerzála (Brichta – otevřená zlomenina prstu) a na jejich výkonu to bylo okamžitě znát. Druhý a třetí set tak byly jednoznačnou záležitostí našich mladíků doplněných na bloku veteránem Mírou. Po výhře 3:0 tak máme na svém kontě ve 2. lize jednu porážku s Holubicemi a to je podle mě asi nejlepší vizitka toho, kam se naši mladí kluci posunuli.

Nyní nás čeká týden odpočinku po náročném podzimu.

Všem klukům přeji, aby si odpočinuli a načerpali fyzické síly pro další přípravu, která začíná 20.12.2021 tak, abychom byli připraveni nastoupit v novém roce 2022 plni síly do dalších nelehkých bojů.

Michal provazník

hlavní trenér

Další fotografie naleznete zde.