06. 02. 2022

Konec dobrý, všechno dobré ......

V neděli 6.2. 2022 jsme se vlakem vydali do Kojetína na střet prvního s druhým týmem tabulky.

Bohužel první zápas jsme absolutně nezvládli. Předvedli jsme nejhorší výkon sezóny a proti těžkému soupeři jsme byli i díky nulovým emocím z naší strany zcela bez šance od začátku do konce. Zaostávali jsme ve všech herních činnostech, podáním počínaje a útokem konče. Nezbylo tedy, než pogratulovat soupeři k vítězství v poměru 3:0 (21, 20, 17).

Věděli jsme, že jestli nechceme být i ve druhém zápase pouhým "divákem”, tak musíme změnit úplně všechno, mezi zápasy jsme si sedli, probrali první zápas a všichni jsme šli do druhého utkání už od rozcvičky s tím, že nebudeme opakovat stejnou blamáž. Od prvního balónu to vypadalo, jako by na hřišti byl jiný tým, všechny herní činnosti jsme diametrálně zlepšili a i díky překvapenému soupeři jsme první set jednoznačně ovládli. Od druhého setu se hra vyrovnala, avšak i přes těsně prohrané druhé dějství nás neopustila chuť po vítězství a zápas jsme ovládli 3:1 (-17, 27, -22, -21). Chtěl bych tým v tomto zápase ocenit především za to, že ve třetím setu, kdy díky chybně napsanému postavení museli smečaři hrát místo blokařů, ustál těžkou situaci a za stavu 1:1 vyhrál zlomový set.

Skutečnost, že z Kojetína odjíždíme se třemi body musíme brát vzhledem k postavení v tabulce s respektem a skromností, ale odjíždíme kromě tří bodů také se značnou jizvou, díky ostudnému výkonu v prvním zápase. Absolutorium zaslouží smečař Tom Plemeník, jenž podal velmi solidní výkon i v prvním zápase a byl základním kamenem při výhře ve druhém utkání. Pochvalu zaslouží i další smečař Honza Hrnčárek, nejmladší člen sestavy, který se s těžkou situací srovnal beze sporu dobře.

Vojtěch Herman