13. 02. 2022

Extraliga juniorů v Brně

Čtvrtým kolem druhé části pokračovala juniorská extraliga, která nás s první skupinou a také letos poprvé s našimi juniory zavála opět do Brna. V Brně se nám letos daří, zatím vždy jsme porazili domácí, a udrželi příslušnost v elitní skupině. Byli jsme zvědaví, jak se projeví situace, kdy všichni zúčastnění mají již jistý finálový turnaj. A bylo to také vidět. Nejenom my, ale i Brno a Green Volley Frýdek-Místek nastupovali ke svým zápasům v odlišných sestavách, své TOP hráče měli buď ve vyšších soutěžích mužů, nebo je šetřili před reprezentačním srazem. De facto si všichni hlídali pozice zaručující udržení v této skupině, což bylo tentokrát snazší, protože v tomto kole padal jenom jeden tým. Černý Petr tak nakonec zůstal Velkému Meziříčí, které byť tentokrát v nejsilnější sestavě, nezvládlo koncovky setů vyrovnaných zápasů, a padá tak pro poslední kolo o skupinu níže.

My jsme v sobotu dle dohody šetřili reprezentanty v přípravě na kvalifikaci na ME a nechali jsme je hrát jeden zápas. Výsledkově to podle toho také dopadlo, kdy jsme v prvním zápase podlehli Green Volley, který opačně nastoupil v plné síle, a v druhém zápase jsme udolali domácí Brno, proti kterému se nám letos opravdu výjimečně daří. Po prvním dnu jsme tak měli na svém kontě 3 body, se kterými jsme byli spokojení a věděli jsme, že bodový zisk z druhého dne nám dodá jistotu.

V neděli jsme tedy strategii malinko upravili a první zápas jsme nastoupili asi v nejsilnějším složení, které jsme měli v Brně k dispozici. Výborným týmovým výkonem, který se zlepšoval set od setu jsme v zápase s Velkým Meziříčím přebírali otěže a nakonec celkem v poklidu vyhráli 3:1.

Díky tomuto výsledku jsme mohli odpoledne proti pražským Lvům dát opět prostor mladým hráčům. Výsledek 3:1 pro Lvy byl zasloužený a ukázal nám bolavá místa.

Celkově jsem s vystoupením týmu a hrou jednotlivých hráčů spokojený, Extraligu juniorů bereme jako přípravu na finálový turnaj Extraligy kadetů (v družstvu není jediný junior), a tak výsledky a předvedená hra v porovnání s nejlepšími juniorskými týmy z republiky snese přísnější měřítko. Obzvláště v kontextu toho, že jsme hráli bez prvního nahrávače Ondry Romana, který byl v karanténě. Jak Komár (Tonda Klimeš), který nahrával první zápas, tak hlavně Honza Mrověc, který vstal po 14-denní nemoci den před turnajem z postele, odvedli za daných podmínek maximum a ukázali, že máme k dispozici různé alternativy. I poslední extraligový turnaj a následná odměna v podobě účasti na finálovém turnaji bude pro nás přípravou na jeden z vrcholů sezony, kterým je finálový turnaj Extraligy kadetů, který pořádáme doma, a na kterém chceme získat historickou medaili.

Tentokrát až na závěr, ale samozřejmě ne jako poslední, bych rád poděkoval Vlastovi Fabikovičovi s Markem Přibylem, kteří spolu se mnou tvoří trenérský tým starající se o kluky. Jako vždy svoji úlohu zvládli na výbornou a věřím, že spolupráci v letošním roce dotáhneme až do konce.

Michal Provazník

trenér

Další fotky naleznete zde.