20. 02. 2022

1. liga juniorů: Havířov přesvědčivě poražen

V neděli 20. února 2022 jsme v dalším dvojzápase hostili tým z hornického města Havířov, nacházející se na posledním místě v tabulky 1. ligy juniorů skupiny D. Zápasy měly být jasnou záležitostí a až na výpadky zapřičiněné podceněním soupeře a nesoustředěností to podle toho také dopadlo.

V prvním zápase jsme sice začali dobře, avšak od půlky prvního setu Havířov zabral a museli jsme se bát o výsledek. V následujících dvou setech byl výkon již lepší a i přes nevelký bodový rozdíl byla naše herní převaha jasně viditelná a připsali jsme si vítězství 3:0.

Druhý zápas byl zpočátku až hororovou podívanou a i díky zlepšenému výkonu Havířova získal soupeř první dějství. Od druhého setu jsme zlepšili všechny herní činnosti a další tři sety jsme dominantním způsobem vyhráli a konečný výsledek druhého zápasu je 3:1.

Na závěr je nutno zdůraznit, že zisk šesti bodů byl povinností, pokud jsme si chtěli udržet těsný náskok před Opavou, který je po tomto kole jen jeden bod. V následujících kolech nás čekají zápasy s Olomoucí a Opavou, jenž rozhodnou o tom, zda dokážeme opanovat 1.ligu juniorů.

Vojtěch Herman