26. 02. 2022

2. liga mužů finišuje

Minulý víkend jsme propásli šanci na zvýšení náskoku na čele 2. ligy mužů. Před čtvrteční dohrávkou s Morávkou a sobotními zápasy se Sokolem Palkovice jsme měli v tabulce čtyřbodový náskok na druhého v pořadí – Holubice. Pokud bychom plně bodovali, mohli jsme se soupeřům vzdálit již na 7 bodů, ale to se nepodařilo. Po víkendu tak tak držíme minimální jednobodový náskok, ale na druhou stranu máme ještě dva zápasy k dobru.

Hektická letošní sezona si v tomto týdnu vybrala daň na našich výsledcích. S ohledem na nabitý program a vzhledem k faktu, že klíčoví hráči hrají Extraligu kadetů, Extraligu juniorů, 2. ligu mužů a hostují v 1. lize mužů, dostali mladíci volno, aby si orazili, a mohli se tak nadechnout do další části nabité sezony. Nám se je, bohužel, ve čtvrtek nepodařilo nahradit, a když k tomu přidám z naší strany již od rozcvičky ne zcela nažhavený výkon, tak spolu s dobrou hrou Morávky, se zrodila první domácí prohra 3:1.

V sobotu proti Palkovicím jsme v prvním zápase nastoupili se všemi mladými, a byť byla hra místy rozháraná a náš výkon ne úplně přesvědčivý, zvládli jsme vyhrát 3:0 a připsat si 3 body. Druhý zápas jsme mladé šetřili kvůli večernímu utkání v 1. lize mužů a zbytek týmu nedokázal ranní výkon zopakovat. Porážka 3:0 je pro nás ztrátou a místo toho, abychom zbytek sezony mohli dohrát s novými tvářemi v kategorii mužů, budeme muset hrát i zbylé zápasy v plné sestavě tak, abychom první místo uhájili. Věřím, že se z chyb poučíme, a že do čtvrtečního zápasu v Novém Jičíně nastoupíme plně koncentrováni a odhodláni zvítězit.

Michal Provazník

trenér