23. 04. 2022

Cíl splněn !

To, co jsme si přáli loni, a co jsme pro tuto sezonu postavili jako hlavní cíl, se podařilo. Ve víkendové baráži o druhou nejvyšší soutěž 1. ligu mužů si náš tým bez jakýchkoliv problémů dokráčel k postupu. K jistotě účasti v 1.lize jsme potřebovali skončit nejhůře druzí.

V prvním sobotním zápase nám rozlosování přisoudilo domácí Brno-Jih a 23. dubna 2022 přesně v 10 hodin dle rozpisu se rozpoutala první bitva. Byť Brno nehrálo špatně, činil se hlavně Libor Lanč (působil u nás v mládeži) a bylo vidět, že naši kluci jsou parametrově někde jinde a díky působení v nejtěžší skupině 2. ligy mužů, hostování v 1.lize mužů a účasti v reprezentaci mají již potřebné zkušenosti k tomu, aby zápasy v roli favorita zvládali. Po vítězství 3:0 nám tak k absolutní jistotě chybělo získat jeden set v zápase s Prahou. To se podařilo hned v tom prvním a mohli jsme si dovolit nechat zahrát všechny, které jsme měli s sebou.

Oslavy mohly vypuknout. Společné pozápasové posezení proběhlo ještě v Brně a bylo příjemné dívat se na skupinu lidí od 16-47 let, jak fungují společně. Velké poděkování patří starším hráčům, kteří 2.ligu až doteď drželi, byť to pro ně s přibývajícím věkem a počtem dětí nebylo vždy jednoduché. Na druhou stranu kvalita a progres ve výkonu nastupující generace je obrovský a věřím, že se to příští sezonu ukáže.

Projekt Volley Beskydy tak získal vytouženou druhou nejvyšší soutěž, která mu umožní dát prostor jak extrémně talentovaným kadetům a juniorům, tak mladým hráčům z Extraligy, kteří ještě nedostávají tolik šancí. Z dlouhodobého pohledu je to další díl do mozaiky, abychom mohli být úspěšní s vlastní líhní.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se ve větší či menší míře o postup zasloužili: Jirka Benda, Tom Cyroň, Vašek Dihel, Dan Fabikovič, Tom Flegr, Tom Kiša, Tonda Klimeš, Mira Kohút, Kuba Krejčíček, Tom Krempaský, Ráďa Kylhof, Kuba Malík, Kája Malík, Honza Mrověc, Vojta Mukařovský, Štěpa Míček, Táďa Plewa, Ondra Roman, Ríša Struška, Kuba Sztolarik, Filda Častečka, Tom Široký a Radek Šoltys.

Michal Provazník

trenér