25. 09. 2022

1.ligu mužů do 22 let jsme zahájili na domácí palubovce

​Vzhledem k vítězství v minulém ročníku 1.ligy juniorů nemůžeme mít pro letošní sezónu jiný cíl než obhajobu, i když v pozměněném formátu soutěží, ale téměř v totožné sestavě. Hned v prvním kole jsme úspěšně poměřili síly s Valašským Meziříčím.

První set nám ovšem ukázal, že musíme zapnout aspoň na více než 50 %, abychom vyhráli, soupeř hrál odvážně, dával dobrý servis a my jsme byli hlavou někde jinde. I přes náš špatný výkon jsme vyhráli první set. Druhý set probíhal obdobně, riskující a dobře hrající soupeř nás tlačil a náš tým se, ne a ne, dostat do tempa, naštěstí se v koncovce projevila naše vyšší kvalita a ujmuli jsme se vedení 2:0. Ve třetím setu trenér Leoš Šrámek výrazně obměnil sestavu a střídající hráči přinesli značné oživení a první zápas byl náš v poměru 3:0 (-20, -20, -17).

Do druhého zápasu jsme vstoupili jako zcela odlišný tým, hra byla jasně v naší režii a v prvních dvou setech jsme nedali soupeři šanci. Ve třetím setu došlo opět k vystřídání velké části týmu, a i v jiném složení jsme jasně zvítězili a připisujeme si prvních 6 bodů do tabulky.

Vojtěch Herman