02. 10. 2022

A je to tady, šílená sezona začíná

V době finanční a covidové nejistoty, v době růstu nájmů, inflace a dalších nákladů začala sezona, kdy se Český volejbalový svaz rozhodl, že hrajeme a peněz máme nadbytek. Proto, do již tak nabitého programu, přidal další mládežnickou kategorii U22.

O víkendu 1.-2.10.2022 nás čekal díky loňskému titulu rozstřel v domácím prostředí v kategorii U20, která po nedávném veletoči věkových kategorií odpovídá loňským kadetům. My stojíme před dilematem, zda hrát na obhajobu, nebo se snažit naše hráče posunout dále, a dát příležitost mladším ročníkům. Výsledky minulé MČR nás bohužel svedly do skupiny nejen s naším partnerským klubem Green Volley Frýdek-Místek, ale také s každoročně ambiciózním Brnem a silným Libercem. Snad jenom Svitavy se jevily jako relativně přijatelný soupeř. Díky zkušenosti z loňského kvalifikačního turnaje, kde z kraje postoupivší Znojmo a tým Proseku ukázali, že není radno nikoho podceňovat, víme, že nesmíme usnout na vavřínech. Pokud dobří hráči zůstanou ve svých mateřských oddílech a nejsou přetaženi do center, jsou i tyto týmy velice silné.

Protože se nám o víkendu seběhla Extraliga mužů, 1. liga mužů a Extraliga U20 byli jsme nuceni předehrát naše derby již ve středu. S ohledem na náročný víkend jsme šetřili opory a po zajímavém průběhu jsme se nakonec radovali z výhry 3:1. Po páteční a sobotní výhře v 1.lize mužů se většina hráčů přesunula na extraligu U20. Green Volley zvítězil 3:1 nad Libercem a my, i přes únavu v nohách, zvládli zápas s týmem Svitav a připsali si k výhře 3:1 další 3 body do tabulky.

Tentokrát nebudu čekat až na konec, ale chtěl by poděkovat opět našim skvělým rodičům, kteří jako vždy vytvořili z bufetu „Lukulské hody“. Dovolím si tvrdit, že ani VIP občerstvení na mezinárodních akcích nesnese srovnání. Nesmírně si toho vážíme a jsme rádi, že rodiče žijí s celým projektem.

V neděli nás čekal Liberec a Brno, se kterými jsme se měli rvát o postup do co nejlepší skupiny. Nepředvedli jsme v neděli bůhví jaký výkon, ale musím kluky pochválit za nasazení a bojovnost, odvahu při hře a zúročení zkušeností z loňských těžkých zápasů. Výhra 3:1 s Libercem, ale hlavně vybojovaný tie break v zápase s Brnem (chyběli nám 3 hráči základní sestavy) ukázal, že máme kam sáhnout, a že i ostatní hráči šli výkonnostně nahoru. Speciálně Honza Šamánek na liberu odehrál poslední zápas tak, že se za svůj výkon nejen nemusí stydět, ale že na něm může stavět i do budoucna.

První skupina je tedy naše, nepříjemný rozstřel za námi a věřím, že se nám bude dařit i nadále.

Michal Provazník

předseda, hlavní trenér U20