08. 10. 2022

Překvapivá jízda

Druhý hrací víkend nás čekali dva zápasy na domácí palubovce, tentokrát z Moravy. Jak Velké Meziříčí, tak Brno byly v prvních zápasech úspěšní, stejně jako my, a tak jsem byl zvědavý, jak se popasujeme s dalšími soupeři. Výkony v 1. lize jsou často ovlivněny také sestavou, která na venkovní zápasy vyrazí, ale aspoň z mého pohledu byly oba týmy víceméně kompletní.

Jak bude pro tuto sezonu typické, v pátek jsme odehráli své utkání na hale Sportovní gymnázia Emila a Dany Zátopkových na Plzeňské ulici, protože hala v Nové Bělé je obsazena. Většina kluků tady i trénuje, takže to pro nás není zase tak cizí prostředí. Velké Meziříčí pod vedením Petra Judy předvádí v 1.lize již několik let velmi dobré výkony a stabilně se řadí mezi týmy hrající závěrečné play off. Z konfrontace s nimi jsme vyšli vítězně, kdy prostor k rozehrání dostali mladí hráči z A týmu Beskyd Tom Míšek a Matěj Koloušek. K nim se s dobrým výkonem přidali Kuba Sztolarik, Tomáš Flegr, Tonda Klimeš, Kuba Malík a na liberu Ríša Struška. Mimo jeden typický výpadek, tentokrát ve třetím setu, jsme byli lepší na přihrávce a následném útoku, a také jsme dobře blokovali. Výhra 3:1 znamenala posun na druhé místo v tabulce za stejně jako my neporažené Lvy Praha.

V sobotu dopoledne nás čekalo B-čko extraligového Brna, kdy rivalita mezi námi a brněnskými je v posledních letech vysoká. My jsme tentokrát nastoupili bez A-čkařů, pouze s hráči ročníku 2003 a mladšími. Brno jako vždy hrálo agresivně, útočně, vytvářelo velký tlak, který jsme se snažili ustát. To se nám v prvních dvou setech podařilo a takticky zvládnutými koncovkami jsme dotáhli oba sety k vítěznému konci. Ve třetím setu Brnu došel dech a po našem výrazném vedení už dohrávali s prostřídanou omlazenou sestavou. První letošní výhra 3:0, čtvrté vítězství v řadě, 12 bodů v tabulce a první místo ! To je jízda !

Michal Provazník

Hlavní trenér

p.s. Samozřejmě víme, že přijdou i porážky, ale je nádherné pozorovat kluky, jak je to baví a s jakou chutí přistupují k volejbalu. Předsezónní cíl postupu do play off se začíná jevit jako realistický a půjdeme mu naproti.