23. 10. 2022

První venkovní zápasy

​Po prvních čtyřech kolech, ve kterých jsme hráli všechny zápasy doma nás poprvé čekal výlet na hřiště soupeřů. Jak Lvi Praha, tak VK EGE České Budějovice, naši soupeři o víkendu, slibovali dramatický volejbal. Lvi jako druhý celek první ligy, hlavně záložní tým nejbohatšího českého volejbalového klubu má ambice vždy nejvyšší, to samé se dá říct o Budějovicích, které jsou také rezervou tentokrát nejúspěšnějšího volejbalového klubu posledního desetiletí. U nás nastupují primárně hráči úspěšné mládežnické generace ročníku 2003 a mladší. A tak jsme v pátek vyrazili se snahou zabojovat o udržení dosavadního prvního místa.

Před cestou do Prahy jsme si ráno ještě zatrénovali a plni elánu se vydali na cestu. Naštěstí jsme vyjeli s takovým předstihem, že ani dvě ucpávky na D1 nás nerozhodily a dorazili jsme k soupeři s předstihem. Samotný zápas byl od začátku velmi vyrovnaný, ale naši mlaďoši měli vždy o něco navrch. Výborný servis spolu se slušnou přihrávkou položili základ vysoké úspěšnosti na ztrátě, a když se nám v každém setu podařilo pár úspěšných bloků, vítězili jsme relativně hladce 3:0.

Sobotní zápas v Budějovicích tak byl další možností vyzkoušet všechny hráče. Kluci opět ukázali, že ať nastoupíme v jakékoliv sestavě, jsme schopni se měřit s těmi lepšími týmy dospělých v 1.lize i se třemi změnami v sestavě. Obzvlášť bych chtěl vyzdvihnout výkon Kuby Krejčíčka na smeči, a třech zvládnutých koncovkách, které svědčí o vnitřní síle týmu. Tak dále překvapivě vedeme jako nováčci tuto soutěž. Jsem rád, že se nepotvrdily prognózy a obavy českých týmů, že s příchodem moravských utrpí kvalita soutěže. Kluci jsou správně nažhavení a budou chtít i o tomto víkendu dokázat, že dosavadní výsledky nebyly náhodné. Stále se držíme nohama na zemi a našim primárních cílem zůstává postup do závěrečného play off, které kluci v této podobě v mládežnických soutěžích ještě nezažili.

V pátek 28.10. přivítáme hegemona 1. ligy Sokol Dobřichovice v hale Sportovního gymnázia od 17:30 a v sobotu v 11 hodin tým Plzně na hale v Nové Bělé.

Michal Provazník

hlavní trenér