11. 02. 2023

Rozuzlení základní části 1. ligy mužů

První liga mužů měla o víkendu na pořadu poslední dvojkolo, které mělo vyřešit několik otazníků. Za prvé pořadí na druhém až čtvrtém místě, kde se o co nejvýhodnější postavení do Play Off přetahoval náš tým s Dobřichovicemi a Hradcem Králové. Za druhé otázku, které týmy se vyhnou předkolu a postoupí do Play Off přímo a za třetí, které týmy a v jakém pořadí se dostanou do předkola. Nás zajímalo vyluštění všech tajenek, ale samozřejmě asi nejvíce postavení v první čtyřce. Druhé místo jsme neměli ve svých rukou, šanci nám dávalo zaváhání Dobřichovic.

V pátek 10.února 2023 nás čekal letos asi nejslabší tým soutěže MFF UK Praha. S ohledem na to, že jsme nechtěli nechat nic náhodě a chtěli být připraveni na případné zaváhání Dobřichovic, tak jsme nastoupili s odhodláním získat 3 body. S ohledem na zdravotní stav Ondry Romana jsem musel na nahrávce vypomoct já, ale kluci hráli zodpovědně, a i když jsme nepředvedli náš nejlepší výkon, zápas jsme zvládli s přehledem. Výhra 3:0 a 3 body. A protože Hradec Králové hrál v Bučovicích 3:2 měli jsme po tomto zápase zajištěné nejhůře třetí místo.

V sobotu 11.února nás čekal Hradec Králové, ve svém středu s bývalým reprezentačním blokařem Holubcem. Hradec byl jako jeden z mála týmů teprve druhým, který získal v Bučovicích alespoň jeden bod. Tak jsme se těšili na zajímavý zápas s výborným soupeřem. I přesto byly naším cílem tři body, protože šance, že Brno hrající v nejlepším složení oloupí o bod Dobřichovice byla velká. Snad kromě lehce rozpačitého začátku jsme podali výborný výkon a zásluhou kvalitního servisu se drželi neustále nahoře. Dobrá obrana na síti spolu se skvělými zákroky v poli, obzvlášť Kuba Krejčíček se vytáhnul, dělala Hradci problémy a soupeř tak byl nucen riskovat. To byla voda na náš mlýn a kluci, byť věkem mladí, si zkušeně vývoj zápasu pohlídali. Vítězství 3:0 v posledním zápase nám tak společně s výhrou Brna zajistilo druhé místo po základní části. Kluci ukázali, že se neustále zlepšují, ustáli i změnu z outsiderů na favority a všichni se těšíme na naše společné Play Off. To bude extrémně náročné, nejen proto, že pro kluky to bude úplná novinka, ale také proto, že nikdo neví koho B družstva extraligových týmů na Play Off povolají. Byť má většina kluků z týmu v hlavách myšlenky na maturitu, jsem si jistý, že všichni udělají maximum proto, abychom i v Play Off předváděli co nejlepší výkony a užili si tak sezonu co nejdéle. Kluci by si zasloužili hrát doma před plnými tribunami a my zkusíme vymyslet (samozřejmě kromě výkonu na hřišti) i nějaké lákadlo pro naše věrné fanoušky. Ve čtvrtfinále nás tak čeká lepší tým z dvojice Lvi Praha B-Velké Meziříčí.

začínáme doma 3. března 2023.

Michal Provazník

hlavní trenér