15. 06. 2023

U18 jen těsně neprošli do finálového turnaje

Kuba Salon trénoval kluky věkové kategorie U18 jednu sezonu, a protože odchází do mužského extraligového týmu Karlovarska, podělil se s námi o své dojmy z uplynulé sezony.

„Srpen, první trénink s klukama na písku. Říkám si "To bude masakr udržet se v extralize". První oťukávání z obou stran. Máme dva tréninky denně rozdělené na kondici a volejbal. Kluci makaj, občas si postěžují, že už nemůžou. Kondičák Mára jim nedá vydechnout a po přesunu na volejbal už chtějí raději domů. Dřeme celý měsíc a na klucích se projevuje tréninková zátěž. Někteří dokonce udělají deset kliků bez přestávky a trefí míč přes síť do hřiště.

Čeká nás první domácí rozřazovací turnaj, který vlastně ovlivnil průběh celé sezóny. Po dvou prohrách jsme byli zařazeni do čtvrté výkonnostní skupiny. V tu chvíli jsem ještě netušil, že to pro nás znamená neúčast na finálovém turnaji. Sice jsme měli cíl udržet extraligovou příslušnost i pro příští rok, výsledky našeho týmu ale předčila očekávání všech a my se tak mohli v klidu soustředit na zdokonalování herních činností.

Druhý turnaj a postup do třetí skupiny, třetí turnaj a postup do druhé skupiny, čtvrtý turnaj a opět postup tentokrát do PRVNÍ skupiny! Nářez, bomba, super, pecka, neslýchané, nevídané! Takhle jsme to asi všichni z týmu prožívali. Sice přišlo trošku vystřízlivění, ale pocit z toho, že jsme byli mezi pěti nejlepšími týmy v republice byl skvělý.

Nakonec jsme o pár bodů nepostoupili na finálový turnaj do Českých Budějovic, ale kluci si zaslouží velké uznání za vytrvalost a zlepšení, které bylo více než patrné.

Chtěl bych tímto poděkovat všem hráčům, které jsem mohl trénovat, a snad i něco naučit nejen ve volejbale. Také skvělým rodičům, kteří s námi trávili víkendy a pomohli nám vytvořit pro kluky a celý tým jedinečnou atmosféru při zápasech i mimo hřiště.

Všem přeji, aby je volejbal bavil co nejdéle a našli díky němu spoustu kamarádů a zažili také neméně krásných sportovních a společenských událostí, stejně jako jsem to mohl zažívat i já“.

Jakub Salon

trenér Blue Volley U18