05. 10. 2023

Hostili jsme rozřazovací turnaj extraligy U20

​V termínu 30.9. – 1.10. jsme pořádali rozřazovací turnaj extraligy U20 v nové hale v Ostravě-Třebovicích. Našimi soupeři byli Green Volley Frýdek-Místek, VAM Olomouc, Vlci Nový Jičín a Volleyball Nymburk. Náš tým bojoval ve složení: nahrávači Ondra „Pošty“ Poštulka a Honza „Hanis“ Krusberský, univerzálové Kuba „Jetys“ Jetmar a Kuba „Hulič“ Hula, smečaři Kuba „Krejcar“ Krejčíček, Kuba „Džusík“ Jonszta, Honza „Šami“ Šamánek a Adam „Grossinho“ Gross, blokaři Tonda „Komár“ Klimeš, Fíla „Vitas“ Vitásek a Šimon „Šíma“ Zikmund a na liberu osvědčený Štěpa Míček. Na pozici hlavního trenéra samozřejmě nechyběl Leoš „Ferda“ Šrámek a asistenta mu dělal Mates „Kolouch“ Koloušek.

Hned první zápas nás čekalo derby s kamarády z Green Volley. Nastoupili jsme v sestavě: nahrávač Pošty, univerzál Jety, smečaři Džusík s Grossinhem, blokaři Komár se Šímou a na liberu Štěpa. Do zápasu jsme vstoupili skvěle. Dobrým servisem Poštulky a skvělou obranou jak v poli, tak na síti, jsme se ujali vedení 8:0. Po celý zbytek setu jsme udrželi kvalitu a zvítězili 25:12. Začátek druhé sady byl vyrovnaný, ale ve střední pasáži jsme si vybudovali menší náskok, který jsme udrželi až do konce. Druhý set tak skončil 25:22. Třetí sada se až do stavu 21:16 velmi podobala té druhé. Poté jsme začali hrát bojácně a Green nás dotáhl. Koncovka byla nervy drásající. Několikrát jsme měli na rukou mečbol, který jsme ale nedokázali proměnit. Nakonec si pak setbol vybojoval i Green. Ten však taky neproměnil, a tak se činil Jety, který dvěma body set ukončil 31:29 a tím i celé utkání. Zápas by se dal až na druhou půlku třetího setu hodnotit jako povedený.

V 16:40 jsme nastoupili proti silným soupeřům z Olomouce, a to ve zcela pozměněné sestavě. Na nahrávce Hanis, na účku Hulič, smečařské duo tvořili Džusík se Šamim, blokaři byli Vitas s Komárem a libero Štěpa. V úvodu prvního setu si Olomouc dokázala vytvořit mírný náskok přibližně dvou bodů, ale my jsme se jí dokázali stále držet. Tak to zůstalo až do konce úvodní sady, kterou jsme prohráli 23:25. Do druhého setu jsme vstoupili o něco lépe a tentokrát jsme to byli my, kdo si držel náskok. Celou dobu jsme hráli soustředěně a zaslouženě zvítězili 25:21. Třetí a čtvrtý set pak měly velmi podobný scénář. Olomouc nenechala nic náhodě a zvítězila 25:14 a 25:17. I přesto, že jsme prohráli, tak jsme předvedli velmi bojovný výkon.

V neděli jsme se v 11:00 postavili proti týmu Nymburka v sestavě: nahrávač Pošty, účko Jety, smečaři Džusík a Grossinho, blokaři Komár a Vitas a libero Štěpa. Do zápasu jsme vstoupili bídně za stavu 0:4. Nymburk si celou dobu náskok držel, až pak přišel na podání za stavu 15:15 Jety a několika esy náš tým vyšvihnul do vedení 21:15. Závěr setu jsme si už pohlídali a zvítězili 25:17. Do druhého setu nastoupil místo Grossinha Krejcar. Po celou dobu jsme zvyšovali svůj bodový náskok a v koncovce pak vystřídali Poštyho a Jetyho Hanis s Huličem. Ve druhé sadě jsme zvítězili 25:14, Třetí set byl jako přes kopírák, a to včetně výsledku. Až na úvod zápasu jsme hráli dobře a splnili svou výherní povinnost.

Poslední zápas proti Vlkům Nový Jičín byl v podstatě derby. Za Jičín totiž hraje jistý Jakub Kubečka zvaný Radegast, který sice trénuje s námi v Ostravě, ale zápasy hraje za Vlky.My jsme nastoupili v následující sestavě: na náhře Pošty, na účku Jety, na smeči Krejcar s Džušíkem, na bloku Komár se Šímou a na liberu již tradičně Štěpa. V každém setu jsme si vytvořili náskok, který jsme vždy udrželi až do konce, a tak jsme zaslouženě vyhráli 25:16, 25:17 a 25:18.

Celkově jsme ve skupině skončili druzí, a tak nás tedy na začátku listopadu čeká turnaj druhé výkonnostní skupiny v Praze. Děkujeme všem fanouškům za podporu a zejména pak Markét Krejčíčkové a paní Pilátové za skvělé občerstvení.

Ondřej Poštulka a Jakub Jetmar