27. 02. 2024

Mladí beskydští orli roztáhli svá křídla

Historický úspěch TOP týmu projektu Volley Beskydy: družstvo Black Volley Beskydy, vítězí v Chance Českém poháru mužů 2023/24.

Když se před lety začali v Beskyďáčku a Ostraváčku učit volejbalovým základům Jirka Benda, Tom Mišek, Kuba Sztolarik či Kuba Krejčíček, tak určitě snili o tom, že jednou z nich budou skvělí volejbalisté. Víkendovým finálovým turnajem Českého poháru tihle kluci pod vedením trenéra Michala Provazníka dokázali všem, že „dreams come true“.

Dlouhodobá, trpělivá a poctivá práce řady trenérů v projektu Volley Beskydy přinesla po létech své ovoce. Mužský tým Black Volley Beskydy v pondělí zvítězil ve finále Českého poháru. Kdo byl u toho, tak ví, že to bylo vítězství více než zasloužené! Mladý tým svou bojovností, nasazením, kolektivním výkonem a obrovským srdcem porazil mnohem zkušenější soupeře, v jejichž kádrech působí jak reprezentanti, tak mnoho zkušených zahraničních hráčů. A když se k tomu přidá fakt, že si již dvě kola před koncem letošní volejbalové ČEZ Extraligy zajistil také účast v předkole play-off, je jasné, že to není náhoda.

Myšlenku vybudovat klub s dlouhodobě stabilním zázemím a postupně se, pokud možno co nejvíce s vlastními hráči probojovat na špici, začal prezident klubu Vavřinec Pečinka se svým týmem uskutečňovat před více než patnácti lety. Dnes už má projekt Volley Beskydy na svém „barevném“ kontě nejeden mistrovský titul, a to jak Blue Volley Ostrava, tak Green Volley Frýdek-Místek či Red Volley Frýdlant nad Ostravicí. Přestože se jedná v Česku o unikát, který v sobě zahrnuje jak vrcholový volejbal, tak sportování pro radost, bojuje vedení projektu s absencí odpovídajícího zázemí. Black Volley Beskydy je jediným týmem v nejvyšší soutěži, který i své domácí zápasy hraje v hale, ve které netrénuje. Světlem na konci tunelu může být nová moderní hala v Ostravě Třebovicích, kterou začínají volejbalisté nově využívat jako svou základnu, ve které odehrají po zbytek sezóny všechny své domácí zápasy, na které jsou všichni fanoušci volejbalu srdečně zváni! První z nich je už v sobotu 2. března od 17 hodin opět proti Lvům Praha, které porazili na své cestě do finále Českého poháru.